Dokumentar, Natur

Villmarkas voktere

Norge

Få kjenner norsk natur bedre enn fotsoldatene i Statens Naturoppsyn.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E1

  Lars var bare 15 år da han bestemte seg for å bli oppsynsmann. Nå er han fellingsleder, og denne dagen skal han til Sogn der bøndene mistet flere hundre sauer og lam til jerven forrige beitesesong. Samtidig skal hans kollega Vegar sette ut små fjellrev-valper, Per Olav drar ut for å lete etter je...

  NRK TV
 • Episode 2 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E2

  Nå nærmer det seg vår og beitesesong, og Lars må gjøre et nytt forsøk på å felle jerv fra helikopter i Sogn. Kollegene i Reinheimen har funnet et jervehi, men familien som bodde der er stadig på flyttefot. Vegar skal oppklare en drapsgåte i Saltdal, og Haakon og oppsynsbåten skal ut til de ytters...

  NRK TV
 • Episode 3 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E3

  Lars skal til et jervehi i Femundsmarka, på et oppdrag han ikke liker. Og kollegaen Terje har fått uventede gjester: to kattugler som satt fast i en skorsteinspipe.

  NRK TV
 • Episode 4 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E4

  Vegar har brukt mye tid på å spore gauper i Saltdal, og i dag får han endelig komme tett på kattedyrene. Kollegaen Berit får oppleve årets nye reinkalver på nært hold, mens Rune og Haakon skal prøve å berge egg og fugleunger fra å bli spist av rødrev og mink.

  NRK TV
 • Episode 5 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E5

  . Nå er det sommer, og Vegar skal til fjells for å se etter fjellrevvalper. Rune drar til myra der den truede dverggåsa kommer for å hekke, og Rigmor får en utfordring når hun skal ha med seg en stor gruppe skoleelever på tur.

  NRK TV
 • Episode 6 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E6

  Bli med dem på jobb i åpent landskap, til fjells, til skogs og til havs over hele landet. Episodebeskrivelse Få kjenner norsk natur bedre enn fotsoldatene i Statens Naturoppsyn. Rune er på lakseoppsyn og inndrar flere kilometer med ulovlige garn. I fjellet er villreinjakta i gang, og jaktoppsynet...

  NRK TV
 • Episode 7 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E7

  I Østmarka er en ulv skadeskutt, og naturoppsyn Erik Ola rykker ut for å lete etter den. Haakon er på oppsyn under vann, der han teller stillehavsøstersen som ødelegger badegleden for mange. Berit håper å få et glimt av fjellrev-valper i Forollhogna.

  NRK TV
 • Episode 8 - Villmarkas voktere
  Dokumentar, Natur, S1:E8

  Terje rykker ut for å redde en skadet knoppsvane, mens Vegar får se igjen ei gaupe han har vært med på å merke. Haakon kontrollerer hummerfiskere, og Lars følger ulvespor i Hedmark.

  NRK TV