DokumentarHistorie

WWII Lost Films

8.7IMDbUSA

Tusenvis av timer med upublisert film er utgangspunktet for denne serien fra siste verdenskrig.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Darkness Falls
  Dokumentar, Historie, S1:E1

  Med sjeldne arkivopptak som er skaffet til veie gjennom inngående leting over hele verden, samt dagbøker og kildedokumenter, følger vi de personlige historiene til dem som deltok i de store slagene. Se det hele gjennom deres øyne.

 • Episode 2 - Hard Way Back
  Dokumentar, Historie, S1:E2

  USA er nå med i krigen og må takle de første tapene i Tunis. Jack Werner deltar for første gang kampene mot japanerne.

 • Episode 3 - Bloody Resolve
  Dokumentar, Historie, S1:E3

  Mot slutten av 1943 er den amerikanske krigsindustrien på vei oppover. Men da krigsreporter Robert Sherrod lander på Tarawa, svikter utstyret, og kampene der blir noen av de blodigste så langt. Soldat Nolen Marbrey slutter seg til MacArthurs tropper i Stillehavet, men han havner bak fiendens linjer.

 • Episode 4 - Battle Stations
  Dokumentar, Historie, S1:E4

  Tidlig i 1944 planlegger de allierte å invadere Frankrike. Bert Stiles er pilot og slutter seg til restene av den 8. Air Force under kampene over Normandie.

 • Episode 5 - Day of Days
  Dokumentar, Historie, S1:E5

  USA er på offensiven, men det er for tidlig å håpe på seier. Charles Scheffel blir truffet på vei inn mot strendene i Normandie og sendt til et sykehus i England. I Stillehavet følger krigsreporter Robert Sherrod med på invasjonen av Saipan der japanske sivile havner midt oppe i krigshandlingene.

 • Episode 6 - Point of No Return
  Dokumentar, Historie, S1:E6

  Løytnant Scheffels tropp er på full fart inn over Frankrike, men idet de nærmer seg den tyske grensen, oppstår det problemer. June Wandrey som er sykepleier, er også i Frankrike, men på vei nordover. Samtidig er Nolen Marbrey i Stillehavet, hardt skadet i slaget om Peleliu.

 • Episode 7 - Striking Distance
  Dokumentar, Historie, S1:E7

  Høsten 1944 er amerikanerne klare til å frigjøre de Filippinske øyene og krigsfangene som har vært der i to år. Sersjant Jack Werner er en av dem som stormer Leyte, mens sjømannen Jack Yusen deltar i en trefning om Samar. Shelby Westbrooke og Jimmie Kanaya deltar i kampene i Europa. Begge møter s...

 • Episode 8 - Glory and Guts
  Dokumentar, Historie, S1:E8

  Reporter Robert Sherrod får være vitne til angrepet på Iwo Jima, mens B-17 pilot Bert Stiles hviler ut etter nervepåkjenningene på et engelsk gods. Han kommer tilbake i aktiv tjeneste, og på sitt sjette tokt flyr han for tett innpå et tysk fly og omkommer.

 • Episode 9 - Edge of the Abyss
  Dokumentar, Historie, S1:E9

  Infanterisoldat Rockie Blunt har overlevd slaget ved Bulge og fortsetter videre over Rhinen. Krigen er snart slutt og han kan nesten lukte det. Sykepleier June Wandrey besøker frigitte krigsfanger, mens reporter Sherrod er vitne til de første kampene om Okinawa.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer