Einar - hele historien

Einar - hele historien
The Truth About Fat

Biografi, Dokumentar • Norge

Vi følger livet til Einar Gerhardsen fra oppveksten som fattiggutt i Oslo, til en velrespektert arbeiderpartipolitiker og statsminister. Han hadde et omstridt forhold til KGB, og pleiet et nært forhold til Sovjetunionen gjennom sin tid som statsminister. Som alle personer med makt har et utall rykter versert rundt både han, såvel som hans familie, men var det noe mer i ryktene?
0
0

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - Fattiggutten
  Biografi, Dokumentar

  I sin ungdom er fattiggutten Einar Gerhardsen en revolusjonær kommunist som reiser til Sovjetunionen for å bli inspirert av Lenin og Trotsky. Einar og hans partifeller vil skape revolusjon i Norge.

 • Episode 2 - Statsministeren
  Biografi, Dokumentar

  Ved inngangen til 1945 sitter Einar Gerhardsen dødssyk i Sachsenhausen konsentrasjonsleir. Høsten 1945 blir han statsminister, og starter gjenoppbyggingen av det Norge som nazistene hadde rasert.

 • Episode 3 - Fra fred til kald krig
  Biografi, Dokumentar

  Etter kuppet i Tsjekkoslovakia i 1948 gir Einar Gerhardsen klarsignal for overvåking av norske kommunister. Han fører Norge inn i NATO, mens hustruen Werna blir beskyldt for å ha en elsker fra KGB.

 • Episode 4 - Evig makt
  Biografi, Dokumentar

  Einar Gerhardsen går av som statsminister etter 17 år som regjeringssjef, men han er ingen vanlig pensjonist. Han har fortsatt stor makt i partiet, og sørger for at Gro Harlem Brundtland blir ny partileder.