Lykkeland

Lykkeland

7.9 IMDb, Action, Drama, Belgia, Norge

Stavanger 1969, det første store oljefunnet på norsk sokkel. Fire unge mennesker kastes ut i en rivende samfunnsutvikling med store konsekvenser både for byen og menneskene som lever der.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - Skattejakt
  Action, Drama

  De internasjonale oljeselskapene er i ferd med å trekke seg ut fra Stavanger etter årevis med mislykket leting etter olje. Dette får konsekvenser for alle i byen, ikke minst Christian Nyman som har fått seg jobb som dykker på plattform, og Toril Torstensen som har en amerikansk kjæreste som jobbe...

 • Episode 2 - Røykeforbud
  Action, Drama

  Phillips Petroleum innfører røykeforbud på plattformen Ocean Viking, og på ordførerens kontor i Stavanger begynner de å lure på om amerikanerne kan ha funnet noe. Men amerikanerne holder kortene tett til brystet.

 • Episode 3 - Sommerhuset
  Action, Drama

  Nymans fabrikker sliter økonomisk, og Fredrik Nyman må tenke nytt for å redde fabrikken og de ansattes jobber. Anna Hellevik øyner en mulighet til å hjelpe svigerfamilien, og trekker i trådene bak Fredriks rygg.

 • Episode 4 - 69 meters dyp
  Action, Drama

  Ingrid planlegger stor fest på Fredriks 50-årsdag, og bryter sosiale spilleregler for å støtte en venninne. Christian og de andre dykkerne på Ocean Viking tar hele tiden store sjanser på jobben, og risikoen de løper blir stadig større.

 • Episode 5 - Dirdal valley
  Action, Drama

  Phillips Petroleum leter etter en tørrdokk til bygging av Ekofisktanken. Dirdal, der Annas familiegård ligger, er et av stedene de ser på. Anna tar i bruk kunnskap hun har plukket opp i jobben på rådhuset, med fatale konsekvenser.

 • Episode 6 - Håp og svindel
  Action, Drama

  Christian starter eget dykkerselskap sammen med Martin, og trenger startkapital. Ingrid og Fredrik setter i gang en plan for å hjelpe sønnen sin, og går nesten for langt. En gammel kjenning av Toril vender tilbake til byen.

 • Episode 7 - Fest på Esso Motor Hotel
  Action, Drama

  Ordfører Rettedal tar i bruk uortodokse metoder for å få valgt Stavanger til Norges oljehovedstad. På en fest på Esso Motor Hotel gjør Anna noe hun hun angrer på, og Toril strekker ut en hånd til Bengt Hamre.

 • Episode 8 - Oljebyen
  Action, Drama

  Dagen er kommet for avstemning i Stortinget om hvilken by som skal bli Norges oljehovedstad. Det står mellom Bergen, Trondheim og Stavanger, og hele byen følger spent med. Stortinget skal også stemme over opprettelsen av et statlig oljeselskap.