Det er duket for en ny runde og 40 dyktige amatørkokker presenterer sine signaturretter for dommere Michael Bonacini, Alvin Leung og Claudio Aprile. De trenger et ja fra samtlige for å bli med videre.
De 18 som gjorde seg fortjent til en ekstra sjanse står nå overfor to krevende kulinariske utfordringer. Deres evner til å skjære, preppe og passe tiden vil være avgjørende for om de går videre.
Amatørkokkene får sin første mysterieboks, fylt med 13 ingredienser, én fra hver av Canadas 10 provinser og tre territorier. Vinneren får velge blant tre internasjonale kjøkken.
Det røde og det blå laget hedrer canadiske brannmenn da de møtes til grillduell, der det ene laget går opp i røyk. Taperne må gjennom en stresstest, som får et sursøtt utfall.
De tolv beste amatørkokkene blir oppfordret til å finne sin bedre halvdel i en mysterieboksutfordring, som krever enestående samarbeid.
I Casa Lomas vakre hage er lagene gjester i anledning Spring Tartans vårkolleksjon - til fryd for øyet og til inspirasjon for en fasjonabel lunsj for Canadas ledende fashionistaer.
De ti beste amatørkokkene må gå i seg selv for å lage søtsaker inspirert av kjærlighet. Vinneren blir begunstiget med en allsidig mysterieingrediens.
Canadas Oktoberfest er en av verdens største, og dét er grunn til å feire. De ni kokkene blir delt inn i tre lag, og må selge hjemmelagde pølser på en Oktoberfest-tilstelning.
De åtte gjenværende kokkene blir delt inn i to lag, og må hanskes utfordrende ingredienser valgt ut fra en voggesang. Taperlaget må vise at de behersker en klassiker fra bakeverdenen.
Astronauten Chris Hadfield inspirerer amatørkokkene til å lage mat av en annen verden med en mysterieboks som inneholder mat som var tilgjengelig for ham mens han var i rommet.
De seks gjenværende amatørkokkene må håndtere et avansert asiatisk kjøkken når de tar over R&D, dommer Alvin Leungs populære Toronto-restaurant.
De fem beste amatørkokkene blir presset til å høyne nivået ytterligere i en mysterieboksutfordring inspirert av dommer og chef Michael Bonacinis kjøkken i verdensklasse.
Amatørkokkene blir overrasket av familiene sine i MasterChef-kjøkkenet, og enda mer overrasket over å få ha dem med på en impulsiv handletur til St. Lawrence Market i Toronto.
I sesongens nest siste episode kjemper amatørkokkene om en plass i finalen ved å tilberede perfekte komposisjoner for 13 av Canadas mest innflytelsesrike mesterkokker.
De to beste amatørkokkene i Canada møtes til dyst og må lage forrett, hovedrett og dessert for dommerne. Vinneren stikker av med 100 000 dollar, og den gjeve MasterChef-tittelen.