Matlaging, Reality

MasterChef Norge

Norge

I Masterchef skal norske kjendiser brette opp ermene, ta på seg forkleet og takle alle mulige slags kulinariske utfordringer i denne verdenskjente matlagingskonkurransen. Kjendisene stiller med varierende kunnskap om matlaging og evner på kjøkkenet.

Sesonger og episoder

Sesong 3
 • Sesong 1
 • Sesong 3
Sesong 3
 • Episode 1
  Matlaging, Reality, S3:E1

  De første som skal sendes inn på MasterChef-kjøkkenet er Gaute Grøtta Grav, Mira Craig, Terje Sporsem, Andreas Mikkelsen Erlend Elias Bragstad og Margrethe Røed. Det blir en sjokkartet opplevelse når de ser en binge med smågris og en hoggestabbe.

 • Episode 2
  Matlaging, Reality, S3:E2

  En heftig konkurranse som involverer kokosnøtter får stor betydning for hovedoppgaven, der ikke alle klarer å levere.

 • Episode 3
  Matlaging, Reality, S3:E3

  Deltagerne deles inn i guttelag og jentelag der en leder skal guide dem til å lage en rett til en date. Hvem klarer å holde seg til reglene og går seieren til gutta eller jentene?

 • Episode 4
  Matlaging, Reality, S3:E4

  Nå skal deltakerne kopiere dommer Kjartans retter, men hvem klarer å imponere ham? Stress og mistolkning av oppskriftene fører til kaos på kjøkkenet, men to semifinalister kåres til slutt.

 • Episode 5
  Matlaging, Reality, S3:E5

  Whiskey er stikkordet for dagens matlagning, og deltakerne skal ikke få kose seg lenge før de må i ilden. Både en middagsrett og en dessert med whiskey som ingrediens skal serveres til dommerne.

 • Episode 6
  Matlaging, Reality, S3:E6

  Deltakernes smaksløker skal testes i en smakstest og hjernen skal også testes i en råvarekonkurranse. Hvem er mest kreativ med råvarene og får frem de beste smakene?

 • Episode 7
  Matlaging, Reality, S3:E7

  Deltakerne blir delt inn i to lag, og skal lage en kake som heter Vaniljekrone, med en halv oppskrift hver. Vanilje er også stikkord for hovedretten der dommerne frister med en Mysterybox.

 • Episode 8
  Matlaging, Reality, S3:E8

  De gjenværende deltakerne får en stor og vanskelig oppgave, som noen nekter å gjennomføre. Når de har kommet over den kneika, må de lage mat på et kjøkken som plutselig slutter å virke. Hvem leverer best under tidspress og kommer til semifinalen?

 • Episode 9
  Matlaging, Reality, S3:E9

  De blir kastet rett inn i en lagkonkurranse der de må bruke kun de råvarene de har fått utdelt av dommerne, og lage en rett på bål.

 • Episode 10
  Matlaging, Reality, S3:E10

  Japansk mat står på menyen og deltakerne får en ekte sushikokk til å lære seg kunsten å lage sushi. Både sushi og en japansk hverdagsrett skal leveres på dommerbordet. Hvem mestrer det japanske kjøkkenet best og dårligst?

 • Episode 11
  Matlaging, Reality, S3:E11

  Det er soppdag på kjøkkenet og her gjelder det å ha kunnskap om sopp. Deltakerne skal lage hver sin sopprisotto, men oppgaven er ikke like enkel som de tror da de blir overrasket med en ny ingrediens.

 • Episode 12
  Matlaging, Reality, S3:E12

  Denne ukens gjester på MasterChef-kjøkkenet er Halvor Bakke, Rachel Nordtømme, Christine Dancke, Birgitte Lund Nakken, Suzanne Aabel og Svein Østvik. I dag er dommer Gregory Paul sjefen på MasterChef-kjøkkenet og deltakerne skal lage en tre retters middag til gjestene som sitter i restauranten. F...

 • Episode 13
  Matlaging, Reality, S3:E13

  Epler er dagens hovedingrediens og de får utdelt en gammeldags eplepresse der det gjelder å være først til å lage en liter eplejuice. Her er det viktig å være ferdig først da det får fordel i andre konkurranse der det skal lages epledessert.

 • Episode 14
  Matlaging, Reality, S3:E14

  Lista er lagt høyt i dagens konkurranse da de skal lage franske spesialiteter som Moules Frites og bernaise. I tillegg får de utdelt hver sin kasse full av levende sjøkreps som de må tilberede, og denne oppgaven blir ikke like godt mottatt av alle.

 • Episode 15
  Matlaging, Reality, S3:E15

  Det er duket for duell i kakebaking, og nå kommer konkurranseinstinktet virkelig frem hos deltakerne. Det ender dramatisk for Cathrine Larsåsen som kutter seg stygt i fingeren, men kommer tappert tilbake når det skal lages Sarah Bernard.

 • Episode 16
  Matlaging, Reality, S3:E16

  De tre gjenværende deltakerne skal lage hver sin rett og den skal godkjennes av Svensson før den serveres gjestene, men hans høye standard gjør det vanskelig for dem. Både restaurantgjestene og dommerne bestemmer hvilke to som går til semifinalen.

 • Episode 17
  Matlaging, Reality, S3:E17

  Dagens tema er film og hva er da mer naturlig enn å lage en rett der popcorn er ingrediens? Dommerne har også latt seg inspirere av filmens verden i oppgave nummer to, der de har komponert hver sin rett utifra en film.

 • Episode 18
  Matlaging, Reality, S3:E18

  Egg er dagens ingrediens og den første oppgaven er å lage en rett med et stort og hardt strutse-egg! Det viser seg å ikke være så lett å hanskes med. Dagens andre oppgave er å lage en Isla Flotante som består av marengs og vaniljekrem.

 • Episode 19
  Matlaging, Reality, S3:E19

  Ostekunnskapene skal testes da de gjenværende deltakerne skal navngi 20 ulike oster, og den som har flest rette får en fordel i andre oppgave der de skal lage en rett som er gratinert.

 • Episode 20
  Matlaging, Reality, S3:E20

  Overraskelsen er stor når MasterChef-kjøkkenet er omgjort til en amerikansk diner! De får en time på seg til å lage hamburger og fries til gjestene som snart kommer løpende inn døra. Hvem sin burger liker de best?

 • Episode 21
  Matlaging, Reality, S3:E21

  Rekepilling er en kunst kanskje sørlendingen kan best? Det vil vise seg i dagens første konkurranse. Rekene skal brukes til å lage en rett å presentere for dommerne, og noen går på en chilismell og får prestasjonsangst.

 • Episode 22
  Matlaging, Reality, S3:E22

  Forventningsfulle og kampklare deltakere må finne fram de sterke sakene på kjøkkenet, da det er latinamerikansk mat som skal lages. Empanadas skal lages, men problemer oppstår når de kun har èn oppskrift på deling og de får en uventet beskjed.

 • Episode 23
  Matlaging, Reality, S3:E23

  Deltagerne skal tilbake til barndommen når de skal lage en rett de likte godt den gang da, men kun to av rettene skal smakes på av dommerne. Det skal jobbes i team, men på det ene laget er det dårlig kjemi og på det andre har de tatt på seg en litt for stor utfordring. Til dessert skal det diskes...

 • Episode 24
  Matlaging, Reality, S3:E24

  Tre av deltakerne kjemper nå om to semifinaleplasser. Heidi Bjerkan er kokk ved Slottet til daglig og i dag er det hun som bestemmer om maten er bra nok til å serveres. Et treretters måltid skal lages, klarer de å innfri hennes standard?

 • Episode 25
  Matlaging, Reality, S3:E25

  Denne uken kan det bli både triksing, dans og trylling på MasterChef-kjøkkenet når Roar Strand, Alexx Alexxander, Kjersti Grini, Live Nelvik, Nadya Khamitskaya og Line Elvsåshagen konkurrerer. Det er det franske kjøkken som skal utforskes i dag og første oppgave blir å tilberede froskelår, men ik...

 • Episode 26
  Matlaging, Reality, S3:E26

  Denne uken kan det bli både triksing, dans og trylling på MasterChef-kjøkkenet når Roar Strand, Alexx Alexxander, Kjersti Grini, Live Nelvik, Nadya Khamitskaya og Line Elvsåshagen konkurrerer. Fra det franske kjøkken i går, til det italienske i dag! Å lage pizza kan vel ikke være så vanskelig, me...

 • Episode 27
  Matlaging, Reality, S3:E27

  Denne uken kan det bli både triksing, dans og trylling på MasterChef-kjøkkenet når Roar Strand, Alexx Alexxander, Kjersti Grini, Live Nelvik, Nadya Khamitskaya og Line Elvsåshagen konkurrerer. De fire gjenværende amatørkokkene skal i dag tilbake til 80-tallet og lage nytolkninger av den kjedelige...

 • Episode 28
  Matlaging, Reality, S3:E28

  Denne uken kan det bli både triksing, dans og trylling på MasterChef-kjøkkenet når Roar Strand, Alexx Alexxander, Kjersti Grini, Live Nelvik, Nadya Khamitskaya og Line Elvsåshagen konkurrerer. Den danske kokkelæreren Aggestrup er tilbake, og denne gangen gir han deltakerne i oppgave å lage en van...

 • Episode 29
  Matlaging, Reality, S3:E29

  Denne ukens spente MasterChef-deltakere er Per Sandberg, Andreas Håtveit, Kim-Daniel Sannes, Anine Stang, Trine Grung og Sarah Natasha Melby. Entusiasmen er stor idet de setter igang med første oppgave som er å lage spansk mat, men det vanskeligste med oppgaven er at de må kjempe lagvis mot domme...

 • Episode 30
  Matlaging, Reality, S3:E30

  Denne ukens spente MasterChef-deltakere er Per Sandberg, Andreas Håtveit, Kim-Daniel Sannes, Anine Stang, Trine Grung og Sarah Natasha Melby. Når deltakerne kommer inn på MasterChef-kjøkkenet koker det allerede mat og de skal levere en rett ut av det som er satt igang. Her gjelder det å velge rik...

 • Episode 31
  Matlaging, Reality, S3:E31

  Denne ukens spente MasterChef-deltakere er Per Sandberg, Andreas Håtveit, Kim-Daniel Sannes, Anine Stang, Trine Grung og Sarah Natasha Melby.Fire deltakere står igjen når de får beskjed om at de skal lage ravioli. Den største utfordringen er at de må stå på hver sin side av en vegg så de aner ikk...

 • Episode 32
  Matlaging, Reality, S3:E32

  Denne ukens spente MasterChef-deltakere er Per Sandberg, Andreas Håtveit, Kim-Daniel Sannes, Anine Stang, Trine Grung og Sarah Natasha Melby. De tre beste av disse står igjen og kjemper om to semifinaleplasser, og i dag er det dommer Gregory som må imponeres. Han er kjøkkensjef og deltakerne skal...

 • Episode 33
  Matlaging, Reality, S3:E33

  Semifinalene er i gang på MasterChef-kjøkkenet og de første som skal settes på prøve er blant andre Alexandra Joner, Carina Dahl, Petter Pilgaard, Guri Schanke, Christine Dancke og Ørjan Burøe. Menyen i dag er preget av grunnlovsjubileet i år. Hvert duellantpar skal lage hver sin hovedrett og des...

 • Episode 34
  Matlaging, Reality, S3:E34

  Semifinalene er i gang på MasterChef-kjøkkenet og de første som skal settes på prøve er blant andre Alexandra Joner, Carina Dahl, Petter Pilgaard, Guri Schanke, Christine Dancke og Ørjan Burøe. Menyen i dag er preget av grunnlovsjubileet i år. Hvert duellantpar skal lage hver sin hovedrett og des...

 • Episode 35
  Matlaging, Reality, S3:E35

  Semifinalene er i gang på MasterChef-kjøkkenet og de første som skal settes på prøve er blant andre Alexandra Joner, Carina Dahl, Petter Pilgaard, Guri Schanke, Christine Dancke og Ørjan Burøe. I dag er en dessertdag! Deltakerne må gjennom en smakstest der de skal identifisere ingrediensene i en ...

 • Episode 36
  Matlaging, Reality, S3:E36

  Semifinalene er i gang på MasterChef-kjøkkenet og de første som skal settes på prøve er blant andre Alexandra Joner, Carina Dahl, Petter Pilgaard, Guri Schanke, Christine Dancke og Ørjan Burøe. En mystery box og en 14 år gammel gjestekokk ved navn Sebastian må overvinnes for å komme til finaleuka.

 • Episode 37
  Matlaging, Reality, S3:E37

  De aller siste finalistene skal velges ut og de som skal på MasterChef-kjøkkenet for å knive om tre finaleplasser er blant andre Terje Sporsem, Rachel Nordtømme, Nadya Khamitskaya, Magne Gundersen, Siri Kristiansen, Sigurd Sollien og Gaute Grøtta Grav. I dag får disse kun èn, men til gjengjeld va...

 • Episode 38
  Matlaging, Reality, S3:E38

  De aller siste finalistene skal velges ut og de som skal på MasterChef-kjøkkenet får å knive om tre finaleplasser er blant andre Terje Sporsem, Rachel Nordtømme, Nadya Khamitskaya, Magne Gundersen, Siri Kristiansen, Sigurd Sollien og Gaute Grøtta Grav. MasterChef-veteran og grillmat-entusiast Han...

 • Episode 39
  Matlaging, Reality, S3:E39

  De aller siste finalistene skal velges ut og de som skal på MasterChef-kjøkkenet får å knive om tre finaleplasser er blant andre Terje Sporsem, Rachel Nordtømme, Nadya Khamitskaya, Magne Gundersen, Siri Kristiansen, Sigurd Sollien og Gaute Grøtta Grav. Deltagerne kommer inn til en mystery-box og ...

 • Episode 40
  Matlaging, Reality, S3:E40

  De aller siste finalistene skal velges ut og de som skal på MasterChef-kjøkkenet får å knive om tre finaleplasser er blant andre Terje Sporsem, Rachel Nordtømme, Nadya Khamitskaya, Magne Gundersen, Siri Kristiansen, Sigurd Sollien og Gaute Grøtta Grav. Sansene skjerpes og knivene kvesses da det k...

 • Episode 41
  Matlaging, Reality, S3:E41

  Det er finaleuke i MasterChef og seks kjendiser skal kjempe om den gjeve tittelen som Norges nye MasterChef. Vanskelighetsgraden økes da deltakerne skal inn i duell og lage en av dommernes egne retter, de som vinner er ett skritt videre mot seieren. Deltagerne i elimineringsrunde får i oppgave å ...

 • Episode 42
  Matlaging, Reality, S3:E42

  Det er finaleuke i MasterChef og seks kjendiser skal kjempe om den gjeve tittelen som Norges nye MasterChef. I dag får deltakerne besøk av konditor Sverre Sætre som gir dem en masterclass i sukkerskulptur. De fem finalistene skal lage hver sin spektakulære sukkerskulptur med tilhørende vannbakkel...

 • Episode 43
  Matlaging, Reality, S3:E43

  Det er finaleuke i MasterChef og seks kjendiser skal kjempe om den gjeve tittelen som Norges nye MasterChef. Kun fire deltakere står igjen på MasterChef-kjøkkenet og i dag får de en real utfordring, de skal ha service med Eyvind Hellstrøm hvilket betyr at maten må holde hans standard da han godkj...

 • Episode 44
  Matlaging, Reality, S3:E44

  Det er finaleuke i MasterChef og seks kjendiser skal kjempe om den gjeve tittelen som Norges nye MasterChef. Tre deltakere står overfor sin største utfordring på MasterChef-kjøkkenet, i dag skal det kåres en vinner. En innovativ jordbærdessert er første oppgave og her får de tre velge hver sin ut...

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer