Fantasi, Ferie

Nissene over skog og hei

Norge

Ti år senere har nissene forlatt låven, og legger ut på en reise i Norges langstrakte land. Det blir et gjensyn med kjente og kjære karakterer, og noen nye er kommet til.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Dag 1
  Fantasi, Ferie, S1:E1

  Nissene har forlatt låven, og legger ut på en reise i vårt langstrakte land. Det blir et gjensyn med kjente og kjære karakterer, og noen nye er kommet til.

 • Episode 2 - Dag 2
  Fantasi, Ferie, S1:E2

  Ekspedisjonen er delt i to lag, gråskjegg- og hvitskjeggnisser. Andreas markerer seg som dominerende og ambisiøs, men får problemer med spensten i ekspedisjonens aller første nissekamp.

 • Episode 3 - Dag 3
  Fantasi, Ferie, S1:E3

  Andreas ordner med ferske aviser til hvitskjegglaget. I nissekampen skal nissene testes i julesangtekster. Steven advarer Håkan mot eks-kjæresten Kine.

 • Episode 4 - Dag 4
  Fantasi, Ferie, S1:E4

  Lagene får i oppgave å gjennomføre en etappe på ski. Timothy og Ernst Øyvind blir utnevnt til ledernisser på hvert sitt lag. Rhino begår en grov smøretabbe, mens Ernst Øyvind lærer seg hva det vil si å delegere.

 • Episode 5 - Dag 5
  Fantasi, Ferie, S1:E5

  Nissene skal ut på kanefart, men gråskjegglaget forsinkes av at Rolf ikke kommer seg opp av senga. Bent Leikvoll fra Sørum kommer inn som reservenisse, og vil vise hva han er god for i nissekampen.

 • Episode 6 - Dag 6
  Fantasi, Ferie, S1:E6

  Deltakerne må finne riktig himmelretning, og Rhino mener han kan peile kursen ved hjelp av en tomflaske. Håkan vurderer å gå for en rebound, mens Steven havner i en syulykke.

 • Episode 7 - Dag 7
  Fantasi, Ferie, S1:E7

  Timothy oppdager potensialet i Adams amerikanske standup. Jentene på gråskjegglaget synes Håkan minner om en kjønnsmoden Emil. Lagene skal konkurrere om hvem som tåler mest akevitt.

 • Episode 8 - Dag 8
  Fantasi, Ferie, S1:E8

  Svein lover Timothy hemmelig privatundervisning i business-engelsk. Vannet til Anne-Gro går to uker før termin og det åpner seg en ny sjanse for reservenisse Bent, som igjen gir gass i nissekampen.

 • Episode 9 - Dag 9
  Fantasi, Ferie, S1:E9

  Svein og Timothy er i gang med undervisningen, og Steven begynner å få troen på at han og Kine kan bli kjærester igjen. Gavesekkene skal inspiseres, og Rhino mener det er irrelevant om presangene er pakket pent inn eller ikke.

 • Episode 10 - Dag 10
  Fantasi, Ferie, S1:E10

  Gråskjeggnissene har vunnet julebord, og Kine vil gjerne ha en ordentlig prat med Steven. I nissekampen må lagene skaffe en drosje. Bodil er skeptisk til sjåføren, mens Asbjørn må ligge i bagasjerommet.

 • Episode 11 - Dag 11
  Fantasi, Ferie, S1:E11

  Etter flere dager med undervisning i business-engelsk, er Timothy klar for å diskutere management-avtale med Adam. Svein ønsker å bli Rhinos venn, og begynner med å skjule for de andre at Rhino har laget feil type snurrebass.

 • Episode 12 - Dag 12
  Fantasi, Ferie, S1:E12

  Rhino vil ikke si noen oppklarende ord om snurrebassen, og Svein pågripes av politiet mistenkt for blotting. Reservenisse Bent kommer tilbake, men når laget i kveldens konkurranse kommer til en hengebro, velger han å gå rundt.

 • Episode 13 - Dag 13
  Fantasi, Ferie, S1:E13

  De to lagene slås sammen og programleder Olav Johnsen presenterer en video som fører til utskiftninger i ekspedisjonen. Etappen gjennomføres som luciatog og deltakerne får sove på en turisthytte. Men først må alle finne en å sove på rom med.

 • Episode 14 - Dag 14
  Fantasi, Ferie, S1:E14

  Det har vært flying på gangen i løpet av natten, og Svein har kjeftet på Håkan. Deltakerne fra "Nissene på låven" danner en allianse, og Synne spør om Asbjørn vil bli med. Alle må svare sant på et spørsmål fra de andre.

 • Episode 15 - Dag 15
  Fantasi, Ferie, S1:E15

  Deltakerne konkurrerer i sekkeløp, og Tom hisser seg opp over at idealtid ikke betyr å komme først i mål. Ola vinner dobbeltstemme, og Timothy uroer seg for at alliansen av veterannisser skal havne i mindretall.

 • Episode 16 - Dag 16
  Fantasi, Ferie, S1:E16

  Ola forsøker å verve Timothy til sin egen allianse. Alle får snowracere i førjulspresang, og førstemann i mål vinner immunitet. Håkan vil gjerne definere hva det betyr at han og Stine har et udefinert forhold.

 • Episode 17 - Dag 17
  Fantasi, Ferie, S1:E17

  Ekspedisjonen får besøk hjemmefra, og det går hardt utover Svein når Tom får vite at ekskona har fått ny kjæreste. Timothy står frem som muldvarp blant veterannissene, og en av deltakerne får dra på kjærlighetsferie til Florida.

 • Episode 18 - Dag 18
  Fantasi, Ferie, S1:E18

  Timothy overtaler Stine til å spille på følelser for å lokke nisser over til sin allianse. Alle får åpne presang hjemmefra. Steven får en Zippo-lighter med stor symbolverdi, mens Asbjørn får post med krav om arveavgift etter sin mor.

 • Episode 19 - Dag 19
  Fantasi, Ferie, S1:E19

  En trøtt Steven trikser med lighteren han fikk i førjulspresang og ender med å sette fyr på lavvoen. En deltaker får mulighet til å vinne immunitet ved å isbade. Nissene må sove under åpen himmel, og Tom er uvøren mens han leter etter fyrstikker.

 • Episode 20 - Dag 20
  Fantasi, Ferie, S1:E20

  Steven vil ikke sjekke om han har feber, selv om han holder på å bli syk etter en natt under åpen himmel. Nissene består ikke grøtsmake-testen, og får dermed med seg en maskert nisse på ekspedisjonen.

 • Episode 21 - Dag 21
  Fantasi, Ferie, S1:E21

  Tom forklarer Asbjørn hvorfor han er skeptisk til maskerte nisser. Nissene må gjøre istand til jul i henhold til en kjent Alf Prøysen-vise, og Asbjørn gjør en observasjon som setter Tom på sporet av hvem som er maskenissen.

 • Episode 22 - Dag 22
  Fantasi, Ferie, S1:E22

  Nissene spiller monopol, og Asbjørn synes det er leit å måtte selge hus for å få penger. En nissequiz avgjør hvilke tre vise nisser som får ri videre til en stall. Tom og Svein konspirerer mot hverandre før nisserådet.

 • Episode 23 - Dag 23
  Fantasi, Ferie, S1:E23

  Asbjørn og Tom får anledning til en fortrolig prat mens de pynter pepperkakehus. De får overraskende besøk i stallen av gamle venner, og Asbjørn vinner en fordel i forkant av morgendagens nissefinale.

 • Episode 24 - Dag 24
  Fantasi, Ferie, S1:E24

  Nissene våkner til hver sin julestrømpe, og får kose seg med TV og julegodter. På vei til finalen får Asbjørn problemer med reinsdyret Rudolf, og Tom kommer først fram til de forventningsfulle barna på nabogården.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer