Fantasi, Ferie

Tinkas juleeventyr

7.2IMDb2017 • Danmark

Nissejenten Tinka og menneskegutten Lasse prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke har sett hverandre på 100 år. Hvorfor blir ikke den magiske julestjerne lengre tent fra toppen av ensomhetens tårn?

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Amuletten
  Fantasi, Ferie, S1:E1

  Det er tiden da de unge nissene skal få overrakt amuletten som symboliserer overgangen fra barn til voksen nisse. Kong Gobbe står for overrekkelsen, men da det blir Tinkas tur, skifter ikke amuletten farge, slik den skal!

  C More
 • Episode 2 - Nisser på Søgaard
  Fantasi, Ferie, S1:E2

  Fileas har fått mistanke om at noe ikke er som det skal, og innkaller Nille for å høre. Tinka har overtalt sin beste venninne, Vilma, til å vise henne hvor en av de gamle portalene er, men hun tør ikke fortelle Vilma sin hemmelighet.

  C More
 • Episode 3 - Den gamle portalen
  Fantasi, Ferie, S1:E3

  Tinka må vite mer om sin fortid og drar til portalen i skogen. Fileas trosser sin far, og innkaller Bjergi til avhør om Tinka. Lasses farmor forsøker å oppmuntre ham, men han er ikke overbevist. Han går en tur i skogen. Der møter han en mystisk pike.

  C More
 • Episode 4 - Ekte venner
  Fantasi, Ferie, S1:E4

  Lasse undrer seg stadig over den merkelige piken han har truffet, og prøver å finne ut mer. Tinka oppsøker Kong Gobbe for å få ham til å beskytte henne mot den fiendtlige holdningen hun møter overalt i Nissenes rike.

  C More
 • Episode 5 - Et uventet møte
  Fantasi, Ferie, S1:E5

  Tinka blir ført opp til kong Gobbe. Han skjønner at Fileas har løyet om henne, og beroliger henne. Men så spør hun ham om julestjernen. Da blir han svar skyldig. Tinka er fast bestemt på at hun vil finne julestjernen.

  C More
 • Episode 6 - Øffert
  Fantasi, Ferie, S1:E6

  Tinka ønsker å forære Lasse og Astrid en gris i håp om at Lasse vil hjelpe henne. Fileas overhører at Kong Gobbe ikke er trygg på ham som tronarving. Lasse beslutter at han vil hjelpe Tinka, og Astrid kaller den nye grisen for Øffert.

  C More
 • Episode 7 - Besøk hos nissene
  Fantasi, Ferie, S1:E7

  Tinka og Lasse drar til nisseriket for å spørre kong Gobbe hvem som stjal julestjernen. Gobbe er blitt syk, og Fileas har satt vakter ved kongens værelse. Tinka og Lasse klarer å snike seg inn og får en tegning av mennesket som stjal julestjernen.

  C More
 • Episode 8 - Nisseluen
  Fantasi, Ferie, S1:E8

  Tinka og Lasse finner et foto som ligner tegningen på en prikk. De vet nå hvem tyven er. Tinka finner en ekte nisselue som viser at en annen nisse har vært i nisseverkstedet på Søgaard. De oppsøker Tuva for å finne ut mer.

  C More
 • Episode 9 - Storm
  Fantasi, Ferie, S1:E9

  Tinka og Lasse leter etter bevis på at Storm var i menneskenes verden. De må tilbake til kong Gobbe. Nille holder på å sy kongens julefrakk, og de overtaler henne til å hjelpe dem. Fileas oppdager at Nille er på besøk, og kaster henne ut.

  C More
 • Episode 10 - Det første møtet
  Fantasi, Ferie, S1:E10

  Tinka er etterlyst overalt i nissenes rike. Hun velger å bli boende hos Lasse på Søgaard. Letingen etter Storm kommer de ingen vei med, og de bestemmer seg til slutt for å dra tilbake til nissenes rike. Kanskje vet Bjergi mer enn han har fortalt?

  C More
 • Episode 11 - På sporet av Falhøj
  Fantasi, Ferie, S1:E11

  Tinka og Lasse prøver å finne Storm ved hjelp av alle opplysningene de fikk fra Bjergi. Snart er de på sporet, og bestemmer seg for å dra på besøk til ham. Men Lasses far, Mikkel, har andre planer. De skal ut og kjøpe juletre!

  C More
 • Episode 12 - Julestjernene
  Fantasi, Ferie, S1:E12

  Tinka vil ta seg til Falkhøj mens Lasse er på skolen, men må bli hjemme og se etter Astrid. Fileas er utålmodig og avhører både Nille og Bjergi. Lasse tar Tinka med til Storms hus igjen, og der får de seg en overraskelse!

  C More
 • Episode 13 - Lucia
  Fantasi, Ferie, S1:E13

  Tinka og Lasse blir med Astrid på hennes Luciafest. Da de endelig kommer til Falkhøj, er det ingen hjemme. Da får Lasse en idé! Fileas har fått sitt kroningsportrett malt og ber Nille komme og se.

  C More
 • Episode 14 - Dagboken
  Fantasi, Ferie, S1:E14

  Lasse og Tinka prøver å tyde den gamle dagboken, men språket er altfor gammeldags. Farmor og Astrid skal lage epleskiver og lokker Lasse og Tinka med. Det hele utvikler seg til en konkurranse i epleskivebaking.

  C More
 • Episode 15 - Kongens hånd
  Fantasi, Ferie, S1:E15

  Tinka og Lasse besøker Nille for å fortelle henne at de vil lete videre etter julestjernen. Fileas finner ut at Nille har løyet om Tinka. Tuva forteller om den gang man brukte julestjernen ved Ensomhetens tårn.

  C More
 • Episode 16 - Den gamle sang
  Fantasi, Ferie, S1:E16

  Tinka og Lasse prøver på forskjellige måter å få Storm til å huske igjen. De søker hjelp både hos Lasses farmor og hos Nille. På Søgaard er Mikke og Astrid i gang med å bygge julegaver til hele familien.

  C More
 • Episode 17 - Et uventet brev
  Fantasi, Ferie, S1:E17

  Tinka, Lasse og Storm reiser tilbake til nissenes rike. Det er vanskelig å ikke bli sett, så Lasse må være oppfinnsom. Mikkel har laget julelunsj til Nille, men akkurat da Nille skal dra, kommer det uventet besøk.

  C More
 • Episode 18 - På dypt vann
  Fantasi, Ferie, S1:E18

  Lasse skal skaffe dykkerutstyr slik at han kan komme seg ned til bunnen av krateret. Mens de venter på Lasse, hygger Storm og Tinka seg med å se på bilder av Tinka fra hun var liten.

  C More
 • Episode 19 - Kronprinsen
  Fantasi, Ferie, S1:E19

  Lasse og Tinka er fortvilet, og drar til Nille for å fortelle hva som skjedde dagen før. Nille drar for å berolige Mikkel, som leter etter Lasse. Lasse og Tinka søker hjelp hos Bjergi, og sammen finner de en løsning.

  C More
 • Episode 20 - Det forsvunne hjul
  Fantasi, Ferie, S1:E20

  Storm, Tinka og Lasse skal inn til nisserådet og fortelle hva som har skjedd. Nille vil gi Mikkel en avskjedsgave, men hun opplever noe som gjør henne trist. Skir undersøker hvordan man utførte seremonien i gamle dager.

  C More
 • Episode 21 - Broderskål
  Fantasi, Ferie, S1:E21

  Tinka drar til Lasse, som husker å ha sett hjulet et sted, men hvor? Fileas og Storm møtes til en broderskål, men den får fatale følger. Mikkel finner ut at Nille har sett Iben besøke ham, og bestemmer seg for å besøke Nille.

  C More
 • Episode 22 - Nettet strammes
  Fantasi, Ferie, S1:E22

  Tinka og Lasse blir oppdaget i skogen av vaktene til Fileas. Det får alvorlige konsekvenser for dem. Fileas forbereder sin kroning og har sendt bud etter Nille. Fileas vet at hun har noe han trenger.

  C More
 • Episode 23 - Nisse i hjertet
  Fantasi, Ferie, S1:E23

  Det ser mørkt ut for Tinka, Lasse og Storm, men i det de er i ferd med å gi opp, kommer hjelpen fra uventet hold. Det skynder seg til slottet. Astrid, Mikkel og Maja pynter juletre. OBS! De minste barna bør se dette avsnittet sammen med en voksen!

  C More
 • Episode 24 - Nissenes magi
  Fantasi, Ferie, S1:E24

  Nissejenten Tinka og menneskegutten Lasse prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke har sett hverandre på 100 år. Hvorfor blir ikke den magiske julestjerne lengre tent fra toppen av ensomhetens tårn?

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer